Wednesday, August 5, 2009

Yang Orang Lain Tak Rasa

Ni bukan nak mengaibkan kengkawan tapi nak menguja kengkawan...nikmat yang tak boleh diceritakan oleh orang lain...yang berkayuh jer yang tahu, jerit perit dan macam macam lagi boleh didapati semasa jamboree...apapun itulah cabaran yang perlu dihadapi bagi mencabar ketahanan mental diri sendiri. Barulah kita tahu keupayaan sebenar diri kita...kalau takat main basikal kayuh ikut jalan tar saja budak kecik pun boleh...pastu bila dengar ada rakan yang balik naik lori atau apapun ada yang boleh gelak besar...mempertawakan kelemahan rakan tu...tapi cuba fikir kalau diri sendiri boleh tak terima cabaran ikut dan turut serta mengharunginya baru boleh nak bersuara....apamacam rakan rakan...sangup terima cabaran ni...64 hari lagi masa ada untuk next jamboree yang cycling ham malaysia pilih...Jumpa di BM Mountain Bike Carnival...Wa cabar Lu baru wa angap lu betul betul main basikal...

Gila ka kayuh dalam hutan sorang sorang.
Kata orang la, tapi nikmat dia sendiri yang rasa

Trek Balak

Minum air jampi ka bang

La rupanya minum ubat tidoqqqq...

Ni napa lak ni, hudoh muka, jerit kenapa ???

Jatuh, luka sakit la tu...


Tak pa jauh pada perut, masih leh makan dan senyum.

Semangat yang kental akhirnya sampai gak kepenamat.
Tapi jauh gak lagi...tu bumbung putih tu tempat penamat.

Gambatr ehsan dari camera phone 9W2SPO..Saiful

Rentetan keperitan dan kepuasan leh juga dibaca di RULE...rasa cerita dia full version...pada blog owner tak marah kut wa link kat cni...3 bintang wa bagi rate tuk lu.

Peazz...73 de 9w2vzo aka coollaant

ps : tak berniat nak menyinggung sesiapa angap ini sebagi cabaran didalam hobi berbasikal


2 comments:

9w2rot said...

Tak jatuh x tau sakit,dah sakit baru tau jatuh...tegok pulak lepas ni sapa yg jatuh dan sakit...jatuh dan sakit satu kenangan,ibarat paspot yg kena cop.hampa ada paspot to tak cop...heh...heh...heh..

JR said...

kami pakai cip pintar lani rot, tu yang takyah cop...hehehehe.