Wednesday, February 3, 2010

Calling Otai Or Owner KYODO KG105



Check here
Key Radio KM Series Amateur Conversion Information and found out that this radio can be used for VHF

*Blue centre then white with outer purple ring KM150 (KG105) HIGH BAND 136-174MHz - suitable for 2metre use.


Pi la jengok kat belakang radio yg teman baru dapat ni, dan didapati stiker tersebut sama dengan kenyataan diatas.

Masalah sekarang teman buntu camner nak convert dan set frekuansi tu...dari yg ada sekarang 16 channel leh pi ke 40 channel. Ker serupa macam Motorola kena set pakai interface...maklumla kawan ni bukan nyer reti sangat bab2 electrikal ni...nak pulak tu nota semua dalam bahasa omputih lagi la malas nak memeningkan kepala...Jadi kalau lah ada kengkawan yang tahu ataupun guna set yang sama ni leh la tolong tunjuk ajarkan...kalau tak der juga maka kena la teman buka kamus.

Still boleh on lagi
Tu Channel 1 Selected

Ni pula Channel 16

Sebenarnya Set dapat bulan 10'09
PTT baru dapat Khamis lepas 28'10

IC radio tu ori Japan.
Barang dah complete tu yang semangat balik tu.

Kalau ada otai otai lama yang tahu pasal ni atau new comer yg suka kat oldskool leh la tag aku atau tinggal apa apa pun kat chat box tu ... nanti leh kita projek sesama.

Peazzz...de ninewhiskeytwovictorzuluoscar.

3 comments:

9W2OCC SHAM said...

wahhh,,, dah tukar langsir,,, cat baru,,, bila nak jemput makan kenduri,,,

JR said...

Malam ni..mai la makan...kat umah DMG...aku belanjar semua...kah kah kah...

Ab Aziz bin Ab Rahman said...

Missed makan semalam di rumah DMG.Panggilan ibu mertuaku di KPD.