Tuesday, January 12, 2010

Goreng Pun Sodap


Kelabau Species Air Tawar yang boleh
didapati diSungai Perak

Kang kalau aku boh tajuk kayuh kau orang boring lak
so iklan dulu pastu baru tengok wayang.
Bak kata X jangan pernah percaya dengan aku.

Kayuh Manong Exploration

Manong...kayuh offroad...sabtu lepas 9/1/10 atas jemputan rakan2 kayuhan dari manong...40km yg menyeronokan...macam2 ada...cerita lanjut pi jer jengok blog rakan sekayuhan hari tu... 9W2OCC

Kat cni aku nak ucap tahniah kat AXS yang berjaya mengikuti program ni sehingga tamat dan tentunya akan menjadi ingatan buat beliau...semasa percutian beliau ke Taiping...feedback yang diberikan oleh beliau amat menyeronokkan kata beliau...boleh datang lagi. satu pengalaman yang berlainan.

Flag Off kat Petronas Manong

Dalam bot penambang ke Seberang Kg Bekor

Gambar kenangan dibawah rumah lama
Peristiwa Bekor search dlm internet
kalau nak tahu apa yg berlaku.

Dihadapan rumah orang asli Ulu Bekor
berdindingkan buloh seluruh rumah tu.

Pitstop yang pertama di km21..
Lombong Perancis kat orang2 situ la.

Gambar gambar diatas tu semua diambil semasa sessi pertama kayuhan ... kayuhan yang agak santai sambil makan angin...sessi kedua selepas berhenti rehat tu...takdan dah kamera cap ayam nak tangkap sal dah mula mencabar dimana disajikan bukit yang agak tinggi selepas 1km kayuhan bermula....bentuk rupa bumi yang naik turun diselangselikan dengan selut2 serta downhill yang agak layan...dan bermula di km26 cabaran panas lit lit sambil turun naik bukit dijalan crushrun amat memeritkan...disinilah kalau kekuatan mental tak kuat memang akan selalu berhenti...dengan macam macam alasan...diberikan. Nasib baik tak naik lori. hehe.Sejam aku tunggu hampa baru sampai...apa hampa buat aku tak tau...nanti aku tanya DMG...Selesai Explore Manong...terima kasih buat geng Manong...ada kayuhan bagi tau kami nak turun lagi.

Ni gambar paling cantik aku rasa la, credit tuk Sham
Hang dah boleh joint team DSLR la.
Tuk Mirul jangan serik.

Berhenti dalam perjalanan balik kat Hutan Lipur Ulu Kenas tuk rendam2 badan pastu terus ke Kuala Kangsar isi tangki dan balik ke Taiping.

Peazz...

4 comments:

Ab Aziz bin Ab Rahman said...

Trip yg menarik ditambah dengan presentation gambar yang makin menarik.Great..

JR said...

Tumpang kamera cap ayam orang...tu yg kena edit sikit tu ayahchor...thanks atas komen.

zan-xray said...

orang ada basikal leh la ke hulu ke hilir..
memendam rasa je la kita ni Ayahcho. tapi nak kayuh pun tak larat dah

Ab Aziz bin Ab Rahman said...

Zan, ada banyak benda yang orang lain buat kita dah tak boleh buat dan ada banyak benda yang kita buat orang lain dah tak boleh buat, sama je. Buat apa yang kita boleh buat dan get the best out of it.Have fun.