Monday, January 18, 2010

Sebermula


Cerita bermula disebuah restoran di pekan terpencil...tepen (bukan nama sebenar) antara 2 insan yang sorang tu jiwa kacau...botak (pun bukan nama sebenar) dengan Victor (melayu tapi nama cam orang putih, pun bukan nama sebenar)

Vic : Botak hang balik dak minggu ni
Botak : Dak, modal kering, apahal ada program ka, aku on jer...
Vic : Jom kerabat Cameron kita tidoq sana.
Botak : Sapa lagi.
Vic : Kita dua orang jer la.
Botak : Kang yg sorang tu merajuk lak...
Vic : Sapa adik hg ka. Kalau hg nak ajak hg call la dia.

Botak pun angkat talipon terus dail....

Botak : Ok...dia on dia kata adjust bawa family pi sekali, kita kayuh depa pi terus naik...
Vic : Ok nanti aku comform balik...
Botak : Mana aci hampa bawa bini...aku bujang.
Vic : Call la bini hg...dia nak ikut ker, hg biasa la boleh balik hari punya.
Botak : Ok...

Ambil phone call bini...

Botak : Tak boleh anak aku ada program kat sekolah...
Vic : Nasib hg la...

Bersambung....

Peazzz...

2 comments:

zan-xray said...

Dialog rasmi time kena tinggal atau tak leh ikut:
"time hangpa nak seronok2 tak ajak pun kawan heheh.kesian lah, hang letih g tido lah.."

JR said...

aiii...bang zan, dapat pi lake town ngan klik2 kan lagi sonok. sapa tingal sapa sekarang...ooooo tau la kita cuma ada sumpit, mana layak terbang bersama...hukhukhuk...tgh nangis ni