Thursday, December 24, 2009

Merida 350 & Merida 150

Dulu pi Hatyai ngan corratec tapi kali ni kami nak tawan Pak bara lak ngan Merida Matts 350 & Merida Matts 150, satu aku ride dan yang 350 tu bagi DMG ride... 350 dah siap and ready to go...but yang 350 masih belum setting habis lagi...malam ni baru touch up sal ...petang ni masih nak kayuh tawan Bukit Scott...OCC ajak sambil nak amik gambar ngan camera cap ayam dia...

yang biru tu 350, so putih tu 150 la

Napa aku kata Matts 350 ngan Matts 150...kalau cari dalam tenet memang tak dak model tu...dua dua tu oldskool frame...made by Merida...tapi dua dua gak aku beli seken hand...yang putih tu aku beli sama satu oldman kat ipoh bargain punya bargain dapat complete bike tu ngan harga 350 tu yang dapa nama tu...sama gak ngan yang biru tu...search kat BBS offer price 180 for frame only but aku bargain kalau setuju 150 aku kata aku amik...so thanks pada owner dia lepaskan ngan harga yg aku minta...tak tau kenapa aku suka sangat kat frame tu...yang penting aku enjoy...ori beb...walaupun agak berat...

150 tu dak bawa aku pi Gua Musang dari Ipoh melalui Simpang Pulai-Cameron-Logging, dan Taiping-Lumut terus tawan Pulau Pangkor tapi disebabkan saiz dia yang comel yang tak berapa sesuai ngan aku jadi agak menyiksakan gak pada kaki aku...beberapa kali aku krem...tapi aku tetap sayang kat dia....

Esok aku nak test 350 lak...rasanya okey kut sal aku dah feel yang frame ni sesuai sal size dia memang suit ngan body aku yg mancho ni...hehehe...apapun esok lusa akan dapat keputusannya, harap harap 150 pun akan bekerjasama dengan baik sal rider nya sesuai ngan ketinggian Ninja Turtle tu....

Tunggu akan ku uploadkan rentetan perjalanan ku kali ni...sal aku akan berkayuh ser low ser low sambil tangkap gambar dan enjoy setiap perjalanan kali ini tanpa rushing...pi Hatyai hari tu aku agak tension dan laju rasa cam banyak aku terlepas lokasi2 indah...kali ni aku nak enjoy...pada kawan2 yang turut berkayuh...pi la hampa kalau nak laju...aku akan ikut dari belakang...tapi kalau ada yang nak ikut aku...silakan...dan pastikan jangan kayuh dibawah 16km/jam sudah pasti anda akan tertinggal gak...sal aku akan set paling ser low 16 dan purata 20km/jam....

Jumpa anda disana...pada eskot car kalau boleh jangan tolong rider unlest depa ni cedera atau kuda kepang depa bermasalah...bab kayuhan kali ni adalah untuk Jati Diri dan rekod masing2...bukan lah race...atau nak bermegah2 sapa kuat sapa lemah...yang penting habiskan jarak dengan jayanya tanpa ada yang cengkelat...itu yang lebih bermakna...masa tolak tepi...tapi jangan sampai malam lak...tu dah membahayakan diri dan menyusahkan kawan2 nak tubuhkan unit ARDEC lak...

Apapun semoga bertemu di sana...

Peazz....de 9W2VZO